Cultuur en Solidariteit

NIEUWS VAN DE STICHTING

Maandag 9 november 2020 heeft voorzitter Thieu Hoeken van de Stichting voor Cultuur en Solidariteit samen met de voorzitter van de Verein für Kultur und Wohlfarhtplege, Josef Gietemann, een krans gelegd bij de Gedenkmonument op de voormalige Synagogenplatz in Kleve. Het is dit jaar 82 jaar geleden dat er in de nacht van 9 op 10 november in Duitsland 1400 synagogen in brand werden gestoken en gesloopt. De Kristalnacht was een door de nazi’s georganiseerde actie gericht tegen het Joodse deel van de Duitse bevolking.  De kranslegging ter nagedachtenis aan de Kristalnacht was de eerste gezamenlijke actie van de Stichting voor Cultuur en Solidariteit en de Verein für Kultur und Wohlfarhtplege.

Eerste gezamenlijke kranslegging.
Eerste gezamenlijke kranslegging.
V.l.n.r.:Willem van het Hekke, Stefan Welbers, Rinus Janssen, Christian Nitsch, Josef Gietemann, Monika Overkamp en Thieu Hoeken. Foto Ans van den Berg
Gedenktafel Synagogenplatz in Kleve.
Gedenktafel Synagogenplatz in Kleve.